Wijngilde Eindhoven

Ben jij op zoek naar een wijnproef club in Eindhoven?

Al eens gehoord van het Nederlands Wijngilde? Dit is de grootste en leukste wijnproefvereniging in Nederland! Onze 300 leden proeven maandelijks wijn in Amsterdam, Arnhem, Bergen (NH), Breda, Gouda, Maastricht, Nijmegen, Twente en Utrecht. De wens om de liefde voor wijn met gelijkgestemden te beleven en de kennis over wijn in brede zin te verdiepen is de primaire drijfveer van de vereniging.

Landelijke spreiding
Vaak krijgen we vragen van wijnliefhebbers of er ook proefavonden zijn in steden als Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam of Vlissingen. Helaas, het NWG heeft hier nog geen afdeling. Maar we willen dat wel graag! We streven naar een landelijke spreiding. Dat kan niet zonder ‘locals’. Zij hebben immers het netwerk. En het gaat niet alleen om de grote steden. Woon je in de Betuwe of de Achterhoek en zie je een uitdaging om daar wijnliefhebbers met elkaar te verbinden, dan kan dat ook.

Voordelen
Zijn er ook voordelen om via het Nederlands Wijngilde een wijnclub op te richten? Jazeker! Veel bestuurlijke en organisatorische zaken zijn je al uit handen genomen. Zoals bijvoorbeeld de juridische rechtsvorm met notariële statuten en de inschrijving bij de Kamer van Koophandel, een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering, centraal ontwikkeld marketingmateriaal. Zo is er nog veel meer. Je draaiboek ligt al klaar en je website is er al. We vertellen je er graag over!

Zo zelfstandig mogelijk
Wellicht ten overvloede, we zijn een vereniging. Onafhankelijk en niet commercieel. Alle inspanning is om-niet. We werken op kostprijs basis. Afdelingen hebben elk een eigen bestuur en richten de club naar eigen inzicht in, uiteraard met instemming van hun leden. Belangrijk om dit te noemen.
Lijkt het je leuk om, samen met vrienden, collega’s of kennissen een afdeling van het Nederlands Wijngilde op te richten. Neem dan contact met ons op! We kunnen je hierbij helpen. Met persoonlijke begeleiding vanuit het landelijke bestuur. Ook brengen we je in contact met afdelingen die recent zijn opgericht zodat je ervaringen kunt delen.

Neem nu contact op met de secretaris en we zetten samen snel de eerste stappen.