Utrecht/Maarssen

Welkom bij de afdeling Gooi en Vechtstreek!

Jij hebt interesse in wijn? Je wilt meer van wijn weten en het liefst zou je vaker wijn willen proeven? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Elke maand, behalve de maanden juli en augustus, organiseren wij een proeverij met een specifiek thema. Dat kan een wijnland zijn, een wijnstreek, een druivensoort. Je bent zo elk jaar verzekerd van tien boeiende proefavonden. De komende proefthema’s staan in de agenda vermeld.

Over de afdeling Gooi en-Vechtstreek

Het Nederlands wijngilde is een niet commerciële vereniging, zonder banden met de wijnhandel, zodat de proevers hun mening over de geproefde wijnen vrij kunnen vormen. Ook is het NWG een open vereniging, dus iedereen met interesse in wijn is welkom. Nederland kent vele wijnliefhebbers, en de leden van het NWG hebben dan ook een zeer verschillende achtergrond, opleiding en beroep. Vele leden hebben een wijnopleiding gedaan (vinoloog, wijncertificaat etc.), maar er zijn ook mensen die nog weinig kennis van wijn hebben en deze willen vergroten.
De afdeling Gooi en Vechtstreek telt op dit moment 23 leden.

De combinatie van een landelijke vereniging die georganiseerd is in regionale afdelingen maakt het Nederlands wijngilde tot een unieke organisatie die zowel proeverijen in kleine kring als grootschalige evenementen en feesten mogelijk maakt.

Over het Nederlands Wijngilde

Wijngilde Gooi en Vechtstreek is een afdeling van het Nederlands Wijngilde (NWG). Het NWG is de grootste en leukste wijnproefvereniging van Nederland. We zijn in 1981 opgericht en tellen 300 leden. Er zijn 9 afdelingen in het land waar mensen lid van kunnen worden. Leden hebben ook toegang tot proeverijen van andere afdelingen tegen betaling van de ledenprijs.Het NWG is niet commercieel, je kunt er dus geen wijn kopen. Wel kun je er je wijnkennis verbeteren en met gelijkgestemden de liefde voor wijn beleven onder een gezellige ambiance. Wil je meer informatie over het NWG?
Neem dan contact met de afdeling op middels het  Contactformulier of mail naar Tineke maarssen(at)nederlandswijngilde.nl
Wij zijn graag bereid meer informatie te verstrekken, je lidmaatschap te regelen of verdere vragen te beantwoorden.