Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NWG Amsterdam: Champagne – Wie van de drie?

7 december 2022 @ 19:30 - 22:00

€15,00

Tijdens deze bijzondere proeverij proeven we steeds 3 mousserende wijnen. Welke van drie is de echte Champagne? Misschien nog interessanter is de vraag: Welke vinden we het lekkerst?

Onze wijnmeester Hans Braam wil jullie graag het volgende daarover mededelen:

Niet alleen werken we met duurdere wijnen dan normaal, ook het team van wijnmeesters is versterkt: Naast  Hans werkt ook de Landelijke Wijnmeester Gies Stolze mee.  Samen presenteren en verzorgen zij een thema dat draait om mousserende wijn, in het bijzonder champagne. Met andere woorden, de langverwachte Wie van de Drie? Wil de echte champagne opstaan! wordt een realiteit op woensdag 7 december 2022.

Het idee was een jaar geleden zo bedacht maar de uitwerking bleek lastig. We nemen een kwaliteits-champagne en flankeren deze met gelijkwaardige alternatieven die doorgaans 60% goedkoper zijn (is gebleken bij de uitwerking en voorbereiding). Wat is de totaal beleving van zo’n Flight en halen we de champagne eruit? Het is de Wijnmeesters gelukt een proef-formule te vinden waarbij in Flight 1-3, appels met appels worden vergeleken en in Flight 2-3 peren met peren. Flight 1-3 is nog oefenen en zal het jullie nog niet lastig maken om de champagne te lokaliseren (met dobbelen vlak voor uitschenken wordt de positie bepaald, jullie draaien je om en kijken niet, Steven-Gies-Hans schenken snel schuin de champagne in jullie proefglazen). Maar bij Flight 2-3 zit er een listigheid ingebouwd;

Nadat we tijdens de opening door Steven de mond verfrist hebben om beter te kunnen proeven, zal Hans onze vermogens om echte champagne te herkennen, vergroten door het over de natuurkundige wetenschap achter champagne te hebben (Hoe ontstaan de belletjes in het glas?). Nadat de twee champagnes zijn opgestaan na twee Flights door Gies & Hans, zal Gies de commercie achter champagne en de gekozen alternatieven toelichten onder het genot van een goed glas “prestigieuze champagne”. Een tipje van de hamvraag; wat verklaard het prijsverschil en is het gerechtvaardigd zal geadresseerd worden door onze proef-ervaringen en Gies.

De laatste Flight 3-3, is een mooie verrassing in Kerstsfeer!

Maar, … er is deze keer ook huiswerk:

1) Zorg dat je proefglazen brandschoon zijn (soda en/of schoonmaakazijn) en wrijf ze daarna grondig op met een stugge oude theedoek. Daardoor blijven er minuscule cellulosevezels achter, die als gas-kiem fungeren voor de koolzuurbelletjes. Gelijke kansen voor elke mousse!

2) Bestudeer de aangehechte documenten. Een setje in kleur zal door de Wijnmeesters als cadeau worden uitgereikt ?. Je krijgt twee champagne-tasting-notes, als je er meer nodig hebt, neem dan extra prints voor je zelf mee.

3) Er worden 12 mousserende wijnen geproefd.

Als je er bij wilt zijn, maak  dan 15 euro (voor leden) of 25 euro (voor niet-leden) over naar bankrekening NL50 INGB 0007 7350 64 t.n.v. Wijngilde Amsterdam en/of stuur een mail naar a.krijgsman4@kpnplanet.nl.

 

Gegevens

Datum:
7 december 2022
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
€15,00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

NWG AMSTERDAM
E-mail
Amsterdam@wijngilde.nl

Locatie

Verbroederij
Johan van Hasseltweg 21
Amsterdam, 1021 KN Nederland
+ Google Maps