T30 NWG Summerschool. een terugblik

Summerschool wijn/spijs 2025 

Op 5 juli werden we door John en Wendy Spruit gastvrij met koffie en een regionale lekkernij welkom geheten bij hun Brasserie BickelZ in Kesteren.
 
Daarna gingen we in groepjes uiteen en gaf Lennard ter Hall van Slow Escargots ons een mini masterclass. Daarin heeft hij ons alles verteld over het kweekproces van de slak en de bereiding hiervan. Truffelprins Raimond Zuurre nam ons mee in de bijzondere wereld van de truffel, een heerlijke truffelpasta werd klaargemaakt door zijn kleinzoon Sylvester. 

Daar kon natuurlijk geen lekker drankje bij ontbreken. We zijn als wijnliefhebbers uit onze comfortzone gestapt en hebben een uitstapje gemaakt naar een thee- en bierproeverij, aloë vera sap en een bubbel op basis van thee. 

Maar uiteraard hebben we ook prachtige wijnen uit de Betuwe en champagne van Moutardier gedronken die ook goed aansloten bij de paella en oesters. 

We willen jullie natuurlijk niet onthouden van de heerlijke gerechten. Hierbij enkele recepten voor de bereiding van slakken: https://slowescargots.nl/#bereiden
en een truffelrisotto: https://www.delipuur.nl/romige-truffelrisotto-recept-luxe-en-smaakvolle-risotto/ 

Als afsluiting hebben 3 leden onder begeleiding van Raimond Zuure de kans gekregen om een fles champagne te sabreren. Dit is goed en veilig gelukt, we hebben gezamenlijk geproost op het leven! 

Dank aan alle producenten die John Spruit had uitgenodigd en dank aan de organisatie die dit keer in handen was van John Spruit en Joke Scholtens. Hierdoor is de eerste Summerschool écht een succes geworden. 

Wij gaan ervan uit dat we volgend jaar weer iets moois kunnen organiseren. De landelijke bijeenkomsten zorgen ervoor dat je ook kennismaakt met leden van andere gilden en ook jouw wijnnetwerk groter maakt. Dit wil je volgend jaar niet missen! 

Veel meer foto’s vind je hier !