Uitnodiging NWG Summerschool Wijn/Spijs
5 juli van 11.00 – 17.00 uur te Kesteren.
Houd je van koken en vind je het leuk om meer te weten over goede Wijn/Spijs combinaties? Schrijf je dan in voor deze leuke NWG dag. Je hoeft geen expert in de keuken te zijn om hieraan mee te doen. De Summerschool is ‘learning by doing’! Van kookgrage keukenkluns tot ervaren hobby-chef, iedereen leert hier wat. Je wordt begeleid door topkok John Spruit en een aantal producenten. We zijn te gast bij ‘BickelZ’ de Brasserie van John. Buiten op het terras, want we rekenen op mooi weer. Mocht er een buitje vallen, dan staat er een tent klaar. Er is plaats voor 50 deelnemers. De hele dag kost slechts €55 pp.

Programma
Vanaf 11 uur ben je van harte welkom! We geven uitleg over het programma en stellen de producenten aan je voor. Dit alles onder het genot van koffie, thee en een Betuwse lekkernij. Daarna gaan we snel aan de slag! De Smoker en XL BBQ staan al klaar. Topkok John, Nederlands Kampioen Culinair BBQ’en, is onze leermeester. In teams maken we een aantal mooie gerechtjes en leren welke regionale wijnen hier het beste bij passen. Maar er is meer! Zoals een mini Masterclass met Lennard ter Hall van Slow Escargots, waarbij we escargots op lage temperaturen garen in krachtige bouillon. Ook ‘Truffelprins’ Raimond Zuure van Il Mondo del Tartufo is van de partij. Hij leert ons de finesses van een bijzondere Italiaanse truffeltoepassing. Andere producenten bij deze Summerschool houden we nog even als verrassing. Het belooft een boeiende dag te worden. Eerst actief in de leermodus, maar daarna lekker lang tafelen en genieten van mooie wijnen. Om 17.00 uur ronden we het programma af en keren verrijkt met nieuwe culinaire kennis huiswaarts.
Adres en parkeren
Brasserie BickelZ (de Betuwse Hofjes) Hoge Dijkseweg 40, 4041AW Kesteren. Parkeren kan op het terrein.