Welkom bij Wijngilde Maastricht

Woon je in Nederlands of Belgisch Limburg? Wellicht een beetje in de buurt van Maastricht? Je houdt van wijn, bent nieuwgierig en wilt graag geregeld proeven met gelijkgestemden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Zeven keer per jaar organiseren we een proeverij met een specifiek thema. Dat kan bijvoorbeeld een wijnland zijn, een wijnstreek of een druivensoort. Als lid van onze afdeling ben je verzekerd van zeven boeiende proefavonden. De komende avonden en thema’s staan in de agenda vermeld.

Wie zijn wij?

Wijngilde Maastricht is een relatief nieuwe afdeling binnen het Nederlands Wijngilde. We zijn opgericht in juni 2021. We zijn een niet-commerciële laagdrempelige afdeling van en voor wijnliefhebbers.

Voor wie?

Om lid te worden van onze afdeling is kennis en ervaring niet nodig. Enthousiasme en nieuwsgierigheid is ‘alles’ wat een lid nodig heeft.

Hoe gaat het in zijn werk?

Onze wijnmeester stelt in overleg met de leden de thema’s van de proeverijen vast. De geselecteerde wijnen worden tijdens de bijeenkomst geproefd en besproken. Op tafel komen bekende maar zeker ook minder bekende wijnen.

Wanneer, hoe en waar?

Onze proefavonden worden zeven keer per jaar gehouden. Dat doen we op onze sfeervolle locatie ‘Het Rijk van Margraten´ Bemelerweg 9, 6267 AL Cadier en Keer. We starten om 19:30 en eindigen rond 22:00 met een hapje, dat aansluit bij het thema van de proeverij. Vooraf aanmelden voor een proeverij is verplicht. Voor de data van de proeverijen en de deadline zie de agenda.

Kalenderjaar en kosten

Ons verenigingsjaar is gelijk aan het kalenderjaar. De jaarcontributie bedraagt €65,00 per lid. De kosten voor een proeverij zijn maximaal €20,00 voor leden. Introducés en aspirantleden betalen € 25,00 en mogen in beginsel maximaal drie keer deelnemen.

Interesse om lid te worden? Stuur dan een e-mail naar Wijngilde Maastricht