Utrecht/Zeist

Bezoek ook onze website : www.wijngildeutrecht.nl

Welkom!

Jij hebt interesse in wijn? Je wil meer van wijn weten en het liefst zou je vaker wijn willen proeven? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Elke maand, behalve de maanden juli en augustus, organiseren wij een proeverij met een specifiek thema. Dat kan een wijnland zijn, een wijnstreek of een druivensoort. Je bent zo elk jaar verzekerd van tien boeiende proeverijen. De komende proefthema’s staan bij de Agenda vermeld.

Wie zijn wij?

In april 1981 besloot een groep enthousiaste wijnliefhebbers tot de officiële oprichting van Wijngilde Utrecht van het Nederlands Wijngilde. Sommige van hen zijn nog steeds actief binnen de afdeling. Ons doel is om de kennis over wijn te verdiepen. We proberen dit te bereiken door proeverijen te organiseren met wisselend thema’s. Een blindproeverij staat ook ieder jaar op het programma. Naast het vergaren van kennis zijn er vaste jaarlijkse onderdelen zoals een koffie- wijnconcert en een wijn- en spijsavond. Tevens worden er meerdaagse wijnreizen georganiseerd.

Ons Bestuur

Voor wie?

Het Wijngilde Utrecht bestaat uit leden (van “beginners” tot Magister Vini) die het plezierig vinden om meer over wijn te leren. Het spreekt vanzelf dat er ook ruimte is voor gezelligheid en onderlinge contacten.

Hoe gaat het in z’n werk?

Belangstellenden kunnen 3x een proefavond bijwonen en daarna een verzoek indienen om lid te worden. Wilt u een proeverij bijwonen, mail naar :
secretariaat@wijngildeutrecht.nl

Wanneer, hoe en waar?

Proeverijen vinden meestal plaats op de 2e maandag van de maand, ’s avonds om 20:00h. en duren rond de 2,5 uur. Locatie is de bedrijfskantine van instituut Bartimeus in Zeist. Wat lastig te vinden, maar ruim voldoende parkeergelegenheid. Ga door het hek rechts naast Renesselaan 32, op het parkeerterrein linksaf langs de gebouwen. Ingang na ongeveer 150m rechts.
Per avond proeven we 8-10 wijnen. Voor introducees zijn glazen beschikbaar.

Kalenderjaar en kosten

Het lidmaatschap van onze afdeling kost momenteel (2019) 75 euro per kalenderjaar, plus 10 euro per proeverij. Nieuwe leden betalen het jaarbedrag pro-rata. Toegangsprijs voor belangstellenden bedraagt 15 euro per avond. De leden van Wijngilde Utrecht beslissen gezamenlijk over de prijs van het lidmaatschap en andere zaken in de jaarlijkse Algemene Vergadering, die gehouden wordt vooraf aan de proeverij in februari.

Over het Nederlands Wijngilde

Wijngilde Utrecht is een afdeling van het Nederlands Wijngilde (NWG). Het NWG is de grootste en leukste wijnproefvereniging van Nederland. We zijn in 1981 opgericht en tellen nu 300 leden. Er zijn 9 afdelingen in het land waar mensen lid van kunnen worden. Leden hebben ook toegang tot proeverijen van andere afdelingen tegen betaling van de ledenprijs. Het NWG is niet commercieel, je kunt er dus geen wijn kopen. Wel kun je er je wijnkennis verbeteren en met gelijkgestemden de liefde voor wijn beleven onder een gezellige ambiance.