Volgende Proeverij:

  • 00 D
  • 00 U
  • 00 M
  • 00 S
+

Over de afdeling Utrecht

 

Welkom!

Jij hebt interesse in wijn? Je wilt meer van wijn weten en het liefst zou je vaker wijn willen proeven? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Elke maand, behalve de maanden juli en augustus, organiseren wij een proeverij met een specifiek thema. Dat kan een wijnland zijn, een wijnstreek, een druivensoort. Je bent zo elk jaar verzekerd van tien boeiende proefavonden. De komende proefthema’s staan in de agenda vermeld.

Welkom bij de afdeling Utrecht van het Nederlands Wijngilde

www.wijngildeutrecht.nl

In april 1981 besloot een groep enthousiaste wijnliefhebbers tot de officiële oprichting van de afdeling Utrecht van het Nederlands Wijngilde.

Vanaf dat moment komt de afdeling eens per maand bijeen.
Sommige van hen zijn nog steeds actief binnen de afdeling.
Het doel van de vereniging is om de kennis over wijn te verdiepen. Men probeert dit te bereiken door proeverijen te organiseren met diverse onderwerpen b.v. mono-cépagewijnen, wijnen uit oude en nieuwe wereld, streken en landen. Een blindproeverij staat ook ieder jaar op het programma. Naast het vergaren van kennis zijn er vaste jaarlijkse onderdelen zoals; een koffie- wijnconcert, een dag uit in Nederland en een wijn- en spijsavond.
Tevens worden er wijnreizen georganiseerd (b.v. Beaujolais, Loire, Frankenland, Rheingau, Penedes,  etc.).

De afdeling bestaat uit leden (van beginners tot vinologen) die het plezierig vinden om meer over wijn te leren. Het spreekt vanzelf dat er ook ruimte is voor gezelligheid en onderlinge contacten kortom “voor elk wat wils”.
De proefavonden vinden altijd plaats op een maandagavond bij Bartimeus in Zeist (meestal de tweede maandag van de maand.
U bent van harte welkom om als introducé enkele proefavonden mee te maken.
Wanneer u daar belangstelling voor heeft of gewoon nog wat meer over de afdeling wilt weten kunt u altijd via mail of telefoon contact opnemen met onze secretaris, zie contactgegevens.
Daar kunt u ook informatie krijgen over de thema’s van de proefavonden en de juiste data van de bijeenkomsten.

Informatie : secretariaat@wijngildeutrecht.nl

Over het Nederlands Wijngilde

Wijngilde Utrecht is een afdeling van het Nederlands Wijngilde (NWG). Het NWG is de grootste en leukste wijnproeversvereniging van Nederland. We zijn in 1981 opgericht en tellen 300 leden. Er zijn 9 afdelingen in het land waar mensen lid van kunnen worden. Leden hebben ook toegang tot proeverijen van andere afdelingen tegen betaling van de ledenprijs.Het NWG is niet commercieel, je kunt er dus geen wijn kopen. Wel kun je er je wijnkennis verbeteren en met gelijkgestemden de liefde voor wijn beleven onder een gezellige ambiance. Wil je meer informatie over het NWG? Klik dan hier!