Volgende Proeverij:

  • 00 D
  • 00 U
  • 00 M
  • 00 S
+

NWG Noord-Brabant proefverslag nieuwjaarsdiner 11 januari

Categories: Noord-Brabant Proefverslagen,Proefverslagen

Op donderdag 11 januari organiseerde de afdeling Noord-Brabant een nieuwjaars bijeenkomst.

Dit jaar was, in samenwerking met de studenten van het Cingel-college in Breda, een compleet nieuwjaars

diner opgezet inclusief bijpassende (of juist niet) wijnen van de wijnmeester.

Uiteraard werden de leden ontvangen met een bruisend glas om te proosten op een nieuwjaar waarin wij weer

vele mooie wijnen kunnen proeven. Door de wijnmeester was een verrassende Cremant de Bordeaux geselecteerd.

Onderstaand treft u het menu, de opsomming van de wijnen en een aantal sfeerbeelden van een

geslaagde avond.

Menukaart 9 – 12 januari 2018

Bij het nieuwjaarsdiner (vier gangen) op 11 januari 2018 werden de volgende wijnen geschonken

door wijnmeester Jan de Wijnman (alle wijnen waren aangekocht bij Wijnkoperij Henri Bloem):

1. (voorafgaande aan het diner):  Frankrijk, Black Pearl, Ballarin, crémant de Bordeaux, brut, 100% cabernet franc, 12,5%
2. Italië, Sardinië, Contini, Karmis bianco 2016, vernaccia + vermentino, 13,5%
3. Spanje, Alicante, Tarima blanco 2016, 20% macabeo/viura + 70% merseguera + 20% moscatel, 12,5%
4. Spanje, Catalunya, Albet i Noya 2015, 100% tempranillo, 13,5%
5. Italië, Valpolicella, Buglioni, Il Valpo 2015, 60% corvina + 25% corvinone + 10% rondinella + 5% molinara, 12,5%
6. Spanje, Malaga, Bodegas Málaga Virgen, moscatel, amberkleurige wijn in flessen van 50cl., 15%

 

De witte brigade van het restaurant Baroc, onderdeel van het Cingel college, gaf graag uitleg over de gerechten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie