NWG Masterclass Alto Adige 2018

Op zaterdag 24 november 2018 zal de NWG najaarsdag plaatsvinden in Zeist op de bekende locatie Bartimeus.

’s Ochtends het overleg van de voorzitters, het overleg van de NWG-wijnmeesters en plenair overleg.
’s Middags een bijzondere Masterclass voor alle leden.

Masterclass Alto Adige: best of both worlds

In deze Masterclass neemt Master of Wine en voorzitter VVN Cees van Casteren u mee naar een van de allermooiste wijngebieden ter wereld. Met een van de allermooiste wijnstijlen ter wereld ook. Wijnstijlen die als het ware the best of both worlds wat Oostenrijk en Italië betreft combineren. En dat kan wel kloppen want het Italiaanse Alto Adige heeft een heuse Oostenrijkse kant van de medaille. Niet alleen spreken de meeste mensen in Alto Adige Duits, ook heet het gebied Süd Tirol.
Alto Adige is klein én groot! Klein in oppervlak met slechts 5.400ha, maar groot als je naar kwaliteit kijkt. Geen enkel gebied heeft meer Tre Bicchieri van dé wijngids van Italië Gambero Rosso, dan Alto Adige. De zeven gezichten van Alto Adige worden belicht en een tiental topwijnen uit het gebied geproefd.
De kosten voor deelname bedragen slechts 25 euro per persoon. We hebben deze kosten laag kunnen houden omdat een deel van de wijnen wordt gesponsord door producenten uit Alto Adige.

NWG Voorjaarsdag 2019

De NWG Voorjaarsdag zal gehouden worden op zaterdag 25 mei 2019 in Bergen (NH). De organisatie is in handen van de Commanderie de la Montagne.
Voorlopig programma:
– Algemene ledenvergadering
– Lunch
– Wijn wedstrijd om de André de Caluwe bokaal
– Masterclass
– Diner
Zet de datum vast in uw agenda !!