Concours le Vin en Direct

Het NK blindproeven is de nieuwe klassieker op de Nederlandse wijnagenda. Het NK is een sportieve, uitdagende competitie voor teams van 4 proevers, waarvan de winnaars zich plaatsen voor het WK in Frankrijk, een initiatief van het befaamde wijnmagazine La Revue du Vin de France.

Op 28 mei 2018 vond de eerste editie plaats en inmiddels zijn meerjarige afspraken gemaakt met diverse partners om deze competitie ook de komende jaren te kunnen organiseren.

De organisatie van het NK is in handen van Nijhuis Consultancy & Services met als nieuwe premium partner wijnimporteur Le Vin en direct uit Delden die o.a. de hoofdprijs ter beschikking stelt.

Het Nederlands kampioenschap blindproeven draagt de komende jaren de titel CONCOURS LE VIN EN DIRECT, waarmee Nijhuis de waardering voor de samenwerking met Le Vin en direct benadrukt.

De vorm en inhoud van de competitie zijn en blijven de verantwoordelijkheid van Nijhuis Consultancy & Servies en ook de inzet van de Nijhuis wisseltrofee is ongewijzigd.

Wel nieuw is de locatie waar de competitie zal plaatsvinden.
Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg is de komende jaren de vaste plaats voor het NK en als vast moment is de laatste zondag van mei gekozen.

CONCOURS LE VIN EN DIRECT, het NK blindproeven (en de strijd om de Nijhuis wisseltrofee) vindt plaats op zondagmiddag 26 mei 2019 in
Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg en deelname staat open voor iedere wijnliefhebber en -kenner in Nederland, professionele én particuliere.

Nijhuis Consultancy & Services, Le Vin en direct, Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten en alle partners van het NK blindproeven nodigen (dagen) alle Nederlands wijnproevers uit om hun kennis en ervaring te testen tijdens het CONCOURS LE VIN EN DIRECT.

Inschrijving is mogelijk via de site, waar ook het wedstrijdreglement en aanvullende informatie is te vinden.

NWG Utrecht/Zeist – Bordeaux (Medoc), 12 november 2018

Beste wijnvrienden,

Enige jaren geleden heeft Gies (toen nog wijnmeester Utrecht/Zeist) een voorraad Bordeaux voor ons aangelegd. De wijnen hebben geduldig in de kelder op ons liggen wachten en zijn nu prima op dronk.
Daarom worden jullie van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de Bordeaux wijnproeverij op maandag 12 november. “NWG Utrecht/Zeist – Bordeaux (Medoc), 12 november 2018” verder lezen

NWG Utrecht/Zeist – Vino de Pago, 8 oktober

Proefnotities volgen binnenkort

Op maandag 8 oktober aanstaande proefden wij de landelijke serie Vino de Pago. Vino de Pago is een nieuwe classificatie in Spanje, die is opgezet om goede wijnen uit minder bekende streken op de kaart te zetten. Er zitten hele goede wijnen bij. Op Decanter vinden jullie informatie over deze classificatie

Proefnotities Utrecht/Zeist

What is a Vino de Pago (Decanter)

Proeflijst Vino de Pago                      Nederlands Wijngilde afd. Utrecht

8/10/2018

  1. Pago de Cirsus Chardonnay 2016                                                €  9,95
  2. Granacha Blanca Calzadilla Matelot 2016                                                € 16,95
  3. Caliza Marqués de Griñon 2012 DO Dominio de Valdepusa € 10,90
  4. Y de Aylés, Señiorio de Aylés, Zaragoza DO Pago Aylés 2015 € 15,50
  5. Pago Florentino 2013 Bodega Arzuaga Navarro, Ribera del Duero € 15,90
  6. Calzadilla Paysan 2014                             € 16,95
  7. Syrah Marqués de Griñón 2014 DO Dominio de Valdepusa € 20,90
  8. Bodega y Viñedos Mustiguillo Finca Terrerazo 2014                            € 23,50
  9. 3 de Trésmil, Señiorio de Aylés, Zaragoza DO Pago Aylés 2015          € 28,75
  10. Emeritus 2011 DO Dominio de Valdepusa Bodega Marqués de Griñon € 45,70

 

 

NWG Voorjaarsdag 2019

De NWG Voorjaarsdag zal gehouden worden op zaterdag 18 mei 2019 in Bergen (NH). De organisatie is in handen van de Commanderie de la Montagne.
Voorlopig programma:
– Algemene ledenvergadering
– Lunch
– Wijn wedstrijd om de André de Caluwe bokaal
– Masterclass
– Diner
Zet de datum vast in uw agenda !!

NWG Masterclass Alto Adige 2018

Op zaterdag 24 november 2018 zal de NWG najaarsdag plaatsvinden in Zeist op de bekende locatie Bartimeus.

’s Ochtends het overleg van de voorzitters, het overleg van de NWG-wijnmeesters en plenair overleg.
’s Middags een bijzondere Masterclass voor alle leden.

Masterclass Alto Adige: best of both worlds

In deze Masterclass neemt Master of Wine en voorzitter VVN Cees van Casteren u mee naar een van de allermooiste wijngebieden ter wereld. Met een van de allermooiste wijnstijlen ter wereld ook. Wijnstijlen die als het ware the best of both worlds wat Oostenrijk en Italië betreft combineren. En dat kan wel kloppen want het Italiaanse Alto Adige heeft een heuse Oostenrijkse kant van de medaille. Niet alleen spreken de meeste mensen in Alto Adige Duits, ook heet het gebied Süd Tirol.
Alto Adige is klein én groot! Klein in oppervlak met slechts 5.400ha, maar groot als je naar kwaliteit kijkt. Geen enkel gebied heeft meer Tre Bicchieri van dé wijngids van Italië Gambero Rosso, dan Alto Adige. De zeven gezichten van Alto Adige worden belicht en een tiental topwijnen uit het gebied geproefd.
De kosten voor deelname bedragen slechts 25 euro per persoon. We hebben deze kosten laag kunnen houden omdat een deel van de wijnen wordt gesponsord door producenten uit Alto Adige.