Volgende Proeverij:

  • 00 D
  • 00 U
  • 00 M
  • 00 S
+

Commanderij Rijk van Nijmegen (proeverijen)

 


Welke wijnen zijn er zoal geproefd

2016 Turkije

Het proefteam bestaat uit Katelijne en Petja. Presentatie wijnen Turkije: Presentatie Wijn 1   Wijn: Altin Köpük Brut Cappadocië, Centraal Anatolië Producent: Kavaklider www.kavaklidere.com Beoordeling: Leverancier: Turks Wijnhuis, Alkmaar www.turksewijnonline.nl € 14,50 Bijzonderheden: Druivensoort Emir Wijn 2 Wijn: Sultaniye 2012 Denizli, Egeïsche Zee Producent: Büyülübağ www.buyulubag.com Beoordeling: Leverancier: Turks Wijnhuis, Alkmaar www.turksewijnonline.nl € 11,50 Bijzonderheden: Druivensoort…

2016 Zwitserland

Het proefteam bestaat uit Désirée, Theo, William en Wim Film over Wallis, Tessin, Vaud en Graubünden Presentatie wijnbouw in Zwitserland presentation_Suisse_Wine_nl (1) Waar komen de geproefde wijnen vandaan? NWG Zwitserland proeverij kaart Proeflijst op een A4 om zelf te printen Nijmegen proeflijst Zwitserland A4   Wijn 1   Wijn: Brez La Colombe 2013 AOC La Côte Producent:…

2015 Piemonte

Het proefteam bestaat uit Renke, Petja, Ton en Rob. Link naar de presentatie Piemonte (1) Film over Piemonte Wijn 1   Wijn: La Tota 2011 (2011 geproefd, etiket is van 2012) Barbera d’Asti DOCG Producent: Marchesi Alfieri SRL San Martino Alfieri Beoordeling: Leverancier: Erik Lieuwens Nobel Wijnkoperij, Arnhem € 12,50 Bijzonderheden: 14,5% alc. Wijn 2  …

2015 Beste rode huiswijn restaurants regio Nijmegen

De organisatie is in handen van Toon, Ben en Pieter. De meeste punten behaalde Restaurant ’t Spijker in Beek met een fruitige, maar ook behoorlijk houtgerijpte Rioja 2012 van Ramón Bilbao. De tweede plaats was voor Restaurant Lime in Malden met een Portugese Herdade Paço do Conde 2013. Op de derde plaats eindigde Restaurant Vesters in Nijmegen…

2015 Muscadet Crus

Het proefteam bestaat uit Marc, Ben B en Piet S. Link naar de presentatie: NWG_20150915_Muscadet ‘Cru’ (1) pdf Wijn 1         Wijn: Clos du Ferré 2014 Muscadet de Sèvre-et-Maine Producent: Domaine David et Duvallet Beoordeling: Leverancier: Arno de Laak, € 7,95 Bijzonderheden: Plezante wijn met frisse zuren, een beetje exoten en een aangename…

2015 Slovenië

Het proefteam bestaat uit Piet K, Theo G, Theo Z en Freek. Wijn 1 Wijn: Furmint 2012 Producent: Pullus Beoordeling: Leverancier: Albert Hein; € 5,99 (uit assortiment) Bijzonderheden: 11,5% alc. Tip van Onno Kleyn. Wat mij betreft niet helemaal terecht. Heel veel zuren (teveel voor de gemiddelde Nederlander, schat ik). Peer. Appel. Snel weg. Wel…

2015 Verrassend jaardiner in Restaurant Lime te Malden

Het jaardiner 2015 vond plaats bij Restaurant Lime te Malden, winnaar van de Horecaproeverij van de Commanderij Nijmegen in oktober 2014. Uiteraard vormde de uitreiking van de wisselbokaal een feestelijke pauze tijdens een voortreffelijk diner. Aperitief   Wij werden ontvangen met een Cava, een droge, fruitige mousserende wijn met net dat kleine biscuittoontje dat weer…

2015 Brazilië, landelijk thema

21 april 2015. Het proefteam bestaat uit de wijnmeesters van de afdeling Website over Braziliaanse wijnen Wijn 1   Wijn: Terroir Nature 2009 Producent: Cave Geisse Beoordeling: Nijmegen, Brazilie, wijn 1 854610 Cave Geisse Terroir Nature Leverancier: Bijzonderheden: 50% Chardonnay, 50% Pinot Noir Wijn 2               Wijn: Alísios Pinot…

2015 Wijnproefwedstrijd om de André de Caluwé wisselbokaal

18 april 2015 Wijn 1       Wijn: Beaujolais Villages 2012 AOC Beaujolais-Villages Producent: Villa Ponciago, Fleurie, Frankrijk Beoordeling: Leverancier: € 12,95 Bijzonderheden: Druivensoort  Gamay Wijn 2               Wijn: Sankt Laurent 2011 Österreichischer Qualitätswein trocken Burgenland Producent: Zantho, Andau, Burgenland, Oostenrijk Beoordeling: Leverancier: € 11,95 Bijzonderheden: Wijn 3  …

2015 Wijnworkshop met Stan Beurskens

18 april 2015. Wijn 1     Wijn: Francisca Brut 2013 Beschermde Geografische Aanduiding Limburg Producent: St. Martinus Vijlen Beoordeling: Leverancier: www.wijngaardmartinus.nl Bijzonderheden: Deze mousserende rosé wijn is gemaakt volgens de méthode traditionelle. Na de tweede gisting op de fles en een lagering van 12 maanden ontstaat een aromatische, complexe wijn met tonen van rood…