Volgende Proeverij:

  • 00 D
  • 00 U
  • 00 M
  • 00 S
+

Casvino een speciale wijn proef/spelavond<

Onze voorzitter was zeer blij met de grote opkomst van 26 leden en enkele introducees, Na enkele huishoudelijke mededelingen van Niels en Hans werden de fiches verdeeld en starten we met een hele fijne Prosecco, waarbij de vraag gesteld werd, is dit Prosecco, Cava of een Champagne? En wat is het gebruikte druivenras van deze wijn.
Allemaal 1 fiche inzetten. Fout fiche kwijt, goed een verdubbeling. Zo we waren allemaal scherp en de avond kon beginnen.
Deze avond is altijd een groot succes, mede door het casinospel dat ons scherp houd om zo goed mogelijk te scoren.
De hele avond stond in het teken van wijnen en bijpassende vragen, Deze waren soms best heel lastig en dat bracht dan weer dat je fiches snel slonken. Een leuke vraag was Hoeveel druivenrassen telt men in de wereld en daarbij de keuze uit 3 verschillende getallen. Het antwoord was zeker 35000 rassen. Maar ook wat is de ooit duurste fles wijn geweest die geveild is voor een ….. bedrag Het antwoord was ook hier weer keuze uit 3. Het juiste getal was 175.000,00 euro en dat voor 1 fles aan een rijke Japanner. Tussen de mooie wijnen door had Marc en wat treffen wij dat als gilde met zo’n meesterchef in ons midden voor hele lekkere hapjes gezorgd, die er ook weer heel mooi uitzagen. Bij de bijna laatste vraag moest iedereen alles inzetten wat hij nog over had en degene die deze vraag goed hadden werden apart gezet.Dit waren er nog vier en zij kregen nog 1 vraag over het alcoholgehalte van de laatste wijn. En laat Pieter de enige zijn die 14% had ingezet, en onze grote winnaar werd Een echte wijnboer waardig. Gefeliciteerd Pieter en geniet van je cadeau. Marc werd uitgebreid door de voorzitter toegesproken voor het vele werk wat hij weer gedaan heeft. Een paar schitterende wijnen kreeg hij mee naar huis en een daverend applaus voor de prachtige en vooral gezellige avond.Marc graag in 2018 weer.Nu na het opruimen nog heerlijk nagepraat met de overgebleven wijnen en heerlijke kazen. Dit was weer een avond om niet te vergeten. BEDANKT!!!!

Geef een reactie