Volgende Proeverij:

  • 00 D
  • 00 U
  • 00 M
  • 00 S
+

Proeverij  Montagne  9 mei 2017

Wijnen van Nugan Estate Austalië

De proeverij bestond uit wijnen van Nugan Estate Australië en werd verzorgd door Stephan Rijnaarts van Wijnimport Jos Rijnaarts. Nugan Estated heeft vooral wijngaarden in de King Valley gelegen tussen Canberra en Melbourne. Dit gebied heeft een gematigd zeeklimaat en is daardoor zeer geschikt voor de wijnbouw. Na een welkom met een mooie champagne aangeboden door Stephan Rijnaarts konden we beginnen met het proeven van een prachtige serie wijnen               

1.Pinot Grigio’Annelise’ 2016

Deze Pinot Grigio is afkomstig van de Lane wijngaard in de King Valley met een koel klimaat.
Kleur is licht geel. Heeft een elegante smaak met  accenten van peer, appel en honingdauw en een prettige afdronk.

2.Cookoothama Sauvignon Blanc /Semillon 2016

Met  50 % Sauvignon blanc afkomstig van de Frasca’s  Lane wijngaard in het koele  klimaat van King Valley en 50 % Semillon uit de Cookoothama  wijngaard in de Riverina.

Geur: Frisse aroma’s van citrus en lychees. Fris droge smaak van citroen, limoen en grapefruit, En een afdronk met een mooi mondgevoel.

3.Chardonnay Third Generation 2015

Licht citroengeel met aroma’s van  appel, citrus. Smaak van appel en enige minerale tonen. Elegante afdronk; droog en lang                                                                                                      .

4.Merlot Third Generation 2O14

Een wijn van de derde generatie Nugans. De eerste twee verbouwden groente en fruit. Het huidige bedrijf wordt geleid door broer Matthew en zus Tiffany, zij zijn vijftien jaar geleden begonnen met wijn maken.

Dit is een stevige Merlot uit New South Wales (NSW) van Australië met veel rijp donker fruit en subtiele tonen vanille van het Amerikaans eiken. De smaak is, rond en mondvullend.

5.Cabernet Sauvignon Third Generation 2014

Donker rode wijn vol met rood fruit en aardse tonen. Een mooie lange afdronk verwend de smaakpapillen.

6.Cookoothama Shiraz 2013

Een robijnrode wijn uit de Riverina in NSW met elegante tannines en een concentratie van fruit. In de smaak kom je donkere kersen , bramen en aardse tonen tegen. Krijgt 6 maanden houtlagering.   

7.Durif Manuka Grove 2012

De Durif is een kleine donkere druif, die ook wel Petite Sirah wordt genoemd. De Durif is vernoemd naar zijn ontdekker, Dr. Francois Durif.

Met aroma’s van rijpe bramen, pruimen en chocolade. Rijke en intense smaken van zwart fruit en met tonen van chocolade, aarde en vanilline door de 24 maanden houtlagering

8.Alfredo Second Pass Shiraz 2014
Donker rode wijn met aroma’s van zwarte kersen, noten en rabarber. De smaak is lang en complex met frambozen, bosbessen en  aardse tonen door de houtrijping van 24 maanden afdronk met fluweelzachte tannines.

9.Alfredo Dried Grape Shiraz 2014

Deze wijn – met een diepe likeurachtige smaak – wordt gemaakt van gedroogde Shiraz druiven die komen van de premium wijngaarden in de Riverina en McLaren Vale. Zodra de druiven zijn geoogst worden ze gedroogd op gespecialiseerde rekken om de smaak te intensiveren. Na de gisting wordt de wijn 12 maanden gerijpt in Amerikaanse en Franse eiken vaten, resulterend in een wijn van topkwaliteit.

Na afloop van deze interessante proeverij werd onze gast de heer Rijnaarts door de wijnmeester hartelijk bedankt en kreeg hij een groot applaus van de leden en een leuke verassing voor thuis.

Geef een reactie